fbpx

Szakkoli 12. születésnap

Hivatalosan is megünnepeltük Szakkollégiumunk 12. születésnapját.🥳🥳
Az első programunk az elmúlt egy év bemutatása volt. Büszkén osztottuk meg egymással az elért eredményeinket és sikereinket, és emlékeztettünk arra, hogy milyen hihetetlen fejlődésen mentünk keresztül közösen.
Ezután egy izgalmas kerekasztal beszélgetésre került sor, ahol a szakkollégium fejlődéséről és tapasztalatairól beszélgettünk a volt elnökökkel és alelnökökkel.
Az ünnepi nap részeként egy különleges évkönyvet írtunk a jövő generációjának. Ebben megosztottuk a tapasztalatainkat, bölcsességeinket és örömteli pillanatainkat, hogy azokból tanulhassanak és inspirációt meríthessenek.
Az egyik legizgalmasabb program az időkapszula elkészítése volt. Összegyűjtöttük az emlékeinket, üzeneteinket és elzártuk őket egy dobozban, ami 5 év múlva lesz felbontva..
Végül, egy állófogadáson folytattuk az ünneplést, ami lehetőséget adott arra, hogy kötetlenebbül beszélgessünk, megosszuk a tapasztalatainkat és tovább erősítsük a közösségi kötelékeinket.
Köszönjük mindenkinek a részvételt! ❤

KUSZA 2023

Június 1-én került megrendezésre a KUSZA-Kutató Szakkollégisták és Diákok Konferenciája!
Prof. Dr. Chikán Attila bemutatta nekünk a szakkollégiumok múltját, jelenét és jövőjét, ami rendkívül inspiráló volt.🤩
Az idei évtől minden Szakkollégiumból egy hallgató az Év Szakkollégistája díjban részesül, melyet a Káldor Miklós Szakkollégiumból Fekete Heléna Lilla nyert el!😇
Gratulálunk
Neki a sikeres eredményeihez!
Később egy izgalmas kerekasztal-beszélgetésre került sor, ahol szakkollégiumi elnökök és alelnökök osztották meg tapasztalataikat velünk.
De nem állt meg itt a nap izgalma! Délután szekció üléseken mutathattuk be saját kutatásainkat. Elképesztő volt látni, hogy milyen sok tehetséges diák dolgozik a legváltozatosabb területeket kutatva.🧑‍🎓
A napot egy szakmai workshop koronázta, amely során még mélyebben elmélyíthettük tudásunkat és készségeinket. A workshopban olyan értékes információkkal gazdagodtunk, amelyekre szakmai fejlődésünk során nagy szükségünk lesz. Az estét pedig egy HR-es csapatépítő zárta.
Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a felejthetetlen naphoz!😊

Kivonó 2023

A Káldor Miklós Szakkollégium hivatalosan is elbúcsúztatta senior tagjait egy felejthetetlen kivonó keretében. ❤
Pénteken összegyűltünk a Broadway Clubban, hogy együtt töltsük az utolsó „hivatalos” estét. Izgalmas programokat szerveztek nekünk, beleértve az elengedhetetlen ppt night-ot is, és természetesen hatalmas bulizásra is sor került.
Másnap délután elmentünk a Naplás-tóhoz, hogy egy kis sütögetéssel fűszerezzük a délutánt. 🍢🔥 A közösségi munkacsoport fantasztikus játékokkal színesítette az egész napot.
Reméljük, azok a pillanatok, amiket együtt töltöttünk, örökre emlékezetesek maradnak a – már – alumnik számára és végig kísérik őket az egyetem falain kívül is.
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett ezen a fantasztikus hétvégén, és köszönjük az alumni tagoknak befektetett időt és energiát, amit a Szakkolinak adtak! 🥰

Közgyűlés 2023. május

A napokban lezajlott kivonónk keretében sikeresen megtartottuk közgyűlésünket is. 🤩
Ez az esemény lehetőséget adott nekünk, hogy áttekintsük az elmúlt fél év eredményeit, és megvitassuk a jövőbeni terveinket.
Első körben az alelnökök és az elnökünk bemutatták a féléves munkájukat. Az általuk prezentált adatok, információk alapján látható, hogy minden területen jelentős előrelépést értünk el, és sikerült hatékonyan végrehajtani a kitűzött célokat.

A közgyűlésünk legizgalmasabb része a Generáció Program jelöltjeinek prezentációi voltak. Miután a prezentációk véget értek, következett a szavazás, amelyben megerősítettük a Generáció Program jelöltjeit.

Gratulálunk a megszavazott GP-seknek, nagyon izgatottak vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk velük a jövőbeli projekteken!
A közgyűlésünk lezárásaként pedig egy levezető beszélgetést tartottunk kivont tagjainkkal.
Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki részt vett ezen a napon! ❤

Kutyasétáltatás

Beköszöntött a nyár, így a Szakkollégium néhány lelkes önkéntese ellátogatott a Dudva tanya-Emese családi állatpanziója -ra, hogy örömet okozhasson az ottani kutyusoknak. Ez a nap igazán emlékezetesen telt, a kutyák annyira hálásak voltak a figyelmünkért és gondoskodásunkért. 🐕😊
Köszönjük a Dudva Tanyának, hogy lehetőséget teremtettek erre a szuper programra és reméljük, hogy ismét lesz lehetőségünk foglalkozni ezekkel a csodás kutyusokkal.❤

Bajnai Gordon előadása

Fantasztikus élmény volt hallgatni Bajnai Gordon előadását a világgazdasági és politikai trendekről, valamint hazánk jelenlegi helyzetéről.
Egykori miniszterelnökünk számos érdekes gondolatot osztott meg velünk arról, hogyan befolyásolják ezek a tényezők az életünket és hogyan lehetne hatékonyan kezelni a kihívásokat.
Köszönjük a lehetőséget!

OTDK 2023

Az idei OTDK-n több Szakkollégista is sikeresen szerepelt és mutatta be kutatását a szakmai zsűrinek! Rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagabban tértek vissza Hallgatóink.

Résztvevőink:
Jancsó Veronika – 2.hely
Fekete Heléna Lilla – különdíj
Matuszka Eszter – különdíj
Szabó Laura
Mérész Judit
Molnár Blanka
Sztyehlík Endre


Köszönjük a konzulenseknek a sok segítséget, és gratulálunk a résztvevőknek! 💜

Média napok

Az elmúlt héten a média szakos Hallgatókat szerettük volna előtérbe helyezni, így két előadást is szerveztünk, melyek nagy sikert arattak a diákok körében.🤩


Első előadásunkon Dr. Tóth Máté rengeteg hasznos tippet osztott meg a brandépítésről és a közösségi média aranykoráról.
Második eseményünk egy kerekasztal beszélgetés volt, amelynek fő témája az újságírás átalakulása és szerepe a modern korban volt. Ács Dániel és Fábián Tamás, két kiváló újságíró volt a vendégünk, akik rengeteg érdekes információt és történetet osztottak meg velünk.


Köszönjük, hogy ennyien részt vettetek ezen az eseményen, és nagyon várjuk a következőt! 😊

2023. márciusi bevonó

Legutóbbi bevonónk Bánkon került megrendezésre, ahol hivatalosan is beavattuk új tagjainkat. Szerencsére kellemes időjárást sikerült kifognunk, így már odaérkezéskor körbesétáltuk a Bánki-tavat. 🤩

Első nap egy igazán szórakoztató ismerkedős játékot játszottunk, majd ezt követte az éjszakai mulatozás.🍻

Második nap megtartottuk közgyűlésünket, majd egy izgalmas workshopon vehettek részt a Szakkollégium tagjai, ahol jobbnál-jobb ötletek születtek. Az egyik legnépszerűbb programunk a ppt night volt, ahol tagjaink igazán színes témákban tartottak előadásokat. Végezetül just-dance és saját dj-k szórakoztattak bennünket

Szükséges-e recesszió az infláció leszorításához? - előadás

Félévünk első nyilvános előadását Pogátsa Zoltán tartott nekünk, aki megosztotta velünk nézeteit az aktuális gazdasági eseményekkel kapcsolatban.
Természetesen a végén néhány kérdés is belefért a hallgatóság részéről, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni az aktív részvételt!😊
Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan érdeklődtetek az előadás iránt, találkozunk a következőn!😉

HR-es előadás

A Február 14-én a KPMG Hungary -től jöttek hozzánk prezentálni. 😍
A HR-esek világáról tartottak nekünk egy igazán érdekes és interaktív előadást, amely nagy mértékben segítheti tagjaink elhelyezkedését a munkaerőpiacon. Átnéztük a felvételi folyamat menetét, és annak részleteit, illetve kielemeztük a tökéletes CV-t, ami egy örök dilemma napjaink generációjának!

Bemutatjuk 2023-as vezetőségünk tagjait

Gratulálunk a megválasztásukhoz és sok sikert kívánunk Nekik az elkövetkezendő évre!

Csütörtökön lezajlott a 2022/2023-as évünk utolsó közgyűlése

Az Optimum Talentum Díjat minden évben odaítéljük valakinek, aki kiemelt tevékenységet folytatott a Káldor Miklós Szakkollégiumban vagy Szakkollégiumért. Ez a díj a Szakkollégium legnagyobb szakmai elismerése, melyet idén két hallgató nyert el:

Balogh Szabolcs Sándor és Vámosi Tamás.

Emellett a vezetőségnek lehetősége volt díjazni a kiemelkedően aktívan teljesítő tagokat is. Az idei évben két hallgató is megkapta az Év Szakkollégistája Díjat:

Fekete Heléna Lilla és Antal Mátyás.

Gratulálunk a díjazottaknak, csak így tovább!🥳🤗

Köszönjük szépen a képeket a BME SPOT-nak!