fbpx
Mi a közös a legtöbb sikeres magyar közgazdászban? Legtöbbjük valamelyik szakkollégium tagja volt.

Mi az a Káldor Miklós Szakkollégium?

Mi vagyunk a Külker egyik legösszetartóbb közössége, akik nem félnek kérdéseket feltenni, akik folyamatosan fejlesztik magukat és emellett még jól is szórakoznak. Ha már most szeretnél tenni azért, hogy a jövőben sikeres vállalkozó, vezető vagy képzett szakember legyél, akkor mindenképpen csatlakozz hozzánk. Velünk olyan képességeket és készségeket sajátíthatsz el, melyekkel könnyen elhelyezkedhetsz álmaid munkahelyén.

Mit kínál a Szakkollégium?

Közösség

Szakmai fejlődés

Versenyek, konferenciák

Szélesebb világnézet

Elismerés

Milyen a közösség?

Közösségünk igazán összetartó, hiszen mindegyikőnket közös cél vezérel. Rengeteg közös programunk van, amiket magunknak alakítunk, de emellett mindannyian egymás barátai is vagyunk. Az Egyetemen tudjuk kikhez fordulhatunk azonnal segítségért.
Más szakkolikkal is próbálunk kapcsolatot teremteni és fenntartani, így növeljük a szakmai kapcsolati tőkénket is, de emellett több barátot is szerzünk, akikre talán bármikor számíthatunk.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Tagsági viszonyt kizárólag a tagfelvételi időszakban tudsz létesíteni. Ezeket általában minden szemeszter elején tarjuk meg. A tagfelvétel folyamatáról az aktuális időszakban nyújtunk bővebb információt.

Minden félévben tagfelvételt hirdetünk, amikor szabad a jelentkezés minden hallgató számára. A felvételi folyamat folyamatosan változik, de általában egy személyes interjú és a jelentkezés során bekért véleménykérdésekre adott válaszok alapján dől el ki lehet a csapat tagja.

Szakkollégiumunk tagsága kortalan. Várjuk minden korosztály, szak és évfolyam hallgatóinak jelentkezését. Gólyáinkra kiemelt figyelmet fordítunk, hogy segítsük beilleszkedésüket az Egyetemi környezetbe.

Szakkollégiumi tagként különböző kötelességeknek kell eleget tenned. Ilyenek például a közgyűléseken való kötelező részvétel, egy féléves kurzus sikeres teljesítése és egy TDK dolgozat megírása a tagsági éveid alatt.

Fontos, hogy a tagság feltételei és a kötelezettségek általában minden félévben változnak, így érdemes rákérdezni nálunk.

A Budapesti Gazdasági Egyetem stratégiája és különböző szabályzatai alapján egy szakkollégiumi tagnak, szakkollégiumi jogviszonya alatt egy Tudományos Diákköri munka megírása ajánlott.

A Szakkollégium közösségi programjainak skálája elég színes.

A sok közül kiemelkedő a bevonó és kivonó táborok (ahol az új és régi tagokat köszöntjük/búcsúztatjuk), a társasjátékestek, Honfoglaló délutánok és sok más egyéb.

A Müpával együttműködve sokszor járunk közösen koncertekre, színházi  és különböző kulturális eseményekre.

A szakkollégiumi kurzusok mellett lehetőséged van a saját szervezésű vitaesteken, előadásokon és workshopokon részt venni. Ezek mellett különböző versenyekre és konferenciákra is általában együtt jár a csapat.

Természetesen, azonban kérjük gondold végig, hogy van-e elég időd több tagságra.

Szakkollégiumunk szaktól és képzési formától függetlenül vesz fel tagokat, így semmi akadálya, azonban kérjük tartsd szem előtt, hogy tagságod fenntartásához szükséges, hogy többször személyesen is találkozzunk veled (közgyűlések, kurzusok, programok, stb.)

Ez a kérdés csupán rajtad múlik. Amennyit szeretnél. Egy-egy kurzus időtartama heti 1,5 óra, egy-egy közösségi program azonban eltud húzódni heti 6-8 órába is.

Ezt sűrűn megkérdezik, de nem, nem vagyunk stréberek. Ugyanolyan hallgatók vagyunk mint mindenki más: bulizunk, tanulunk, dolgozunk de ezeket próbáljuk közösen megtenni.

A Mátyásföldi Kollégiumba való beköltözés nem feltétele a szakkollégiumi tagságnak, azonban sokszor megkönnyíti a tagség fenntartását, hiszen a legtöbb program az Egyetemhez és a kollégiumhoz közel van szervezve.

Fontos, hogy a szakkollégiumi tagság nem jelenti az automatikus felvételt a Mátyásföldi Kollégiumba.

Légy része a felfedezésnek